Barn - en berikelse!

 

Jeg var 36 år da Tiril kom til verden i 2002. 

Egentlig hadde jeg ikke noen forhåpninger om å bli pappa. Det tok lang tid før jeg fant ei jente som jeg ville dele den gleden sammen med.

Ann Kristin og jeg møttes for første gang på en pub i Lillestrøm 17. november i 2000.

Hun jobbet som helsesekretær og jeg som fjernsynsprodusent. Det var min gode venn Dag Kristian Kleven som førte oss sammen, det var første gang han og Ann Kristin møtte hverandre også, selv om de er tremenninger. Ann Kristin og jeg pratet sammen hele kvelden og siden ble det oss.

Ann Kristin leide en leilighet på Sørumsand så jeg flyttet inn dit. I januar 2002 kjøpte vi leilighet på Frogner (Sørum) Vi pusset opp en del, men Ann Kristin var gravid og klarte ikke å bidra så mye. Vi jobbet også med å få delt av tomt på hjemgården hennes.

Jeg husker veldig godt den dagen Tiril ble født, da satt jeg og tegnet huset vi nå bor i, frem til vi reiste på sykehuset.

Tiril ville ikke ut, men etter 14 timer kom hun, etter å bli tatt med tang.

Da jeg fikk henne i mine armer, forandret livet mitt seg. De fleste som har barn vet hva jeg prater om!!!


Tiril Alette og meg julen 2013
 

Barn er en berikelse.

Livet får et annet fokus enn tidligere. Det å få ansvar for dette lille barnet gjør mye med en pappa. Det er du som skal sørge for at dette barnet får et godt og trygt liv.

Jeg har ei venninne som overhode ikke vil ha barn, for meg er dette helt uforståelig, tenk å ikke ha noen etter seg!!?? Din livs linje slutter med deg. For meg er dette rare og tomme tanker.

 

Vi flyttet inn i nytt hus på landet i 2004.

Her var det trygt og godt. Her kunne vi slippe ut ungene akkurat når de ville ut. Ikke noe å engste seg for. Alt føltes så trygt nå.

 

Jeg følte at min livslinje var sikret med Tiril og Anders, men da Tiril døde ble jeg plutselig usikker på om min livslinje var så sikker.

Plutselig angret vi på at vi ikke hadde fått flere barn. Og usikkerheten kommer når et barn blir revet bort på denne måten. En sjåfør som aldri burde hatt førerkort. (jeg kan skrive mye om dette men siden dette er en politisak venter jeg med dette til saken er ferdig?!#$%&/)

Og hva nå? Vi har liksom en tom og ledig plass. Vi har pratet om å starte som beredskaps hjem, fosterhjem eller skal vi prøve selv??

Selv er jeg snart 48 år og vil bli en voksen pappa, men Ann Kristin er bare 36 og vil kunne klare det fint.

I dagens samfunn vet vi at det er mange barn som ikke har det godt, og vi vet at vi kunne bidratt til at noen kunne fått et bedre liv. Vi har så mye kjærlighet å gi!!!

 

 

Påskehilsen fra
en englepappa, Thor Åge.

7 kommentarer

Laila

16.04.2014 kl.12:56

Dere ville blitt verdens beste fosterforeldre! Tenk, hvilken enorm forskjell dere ville kunne utgjøre for livet til en eller flere små som er i en vanskelig familiesituasjon... Og all den gleden dere selv vil få ved å kunne bidra. Vel, ble litt småivrig jeg nå Thor Åge, sorry.. ;-) Har tenkt på dette med fosterbarn selv skjønner du, mine har jo blitt så voksne. Uansett hva dere velger, riktig lykke til iallefall! Dere er som skapte til foreldrerollen <3

Grete

16.04.2014 kl.14:52

Utrolig av dere å klare å tenke den tanken allerede, men jeg vet at dere er fantastiske mennesker, ingen kan jo erstatte Tiril, men ja, det er mange barn som trenger mennesker som dere, Jeg syns det fortsatt er utrolig rart at hun er borte, jeg har tenkt mange ganger på at du Thor Åge alltid hadde med deg videokamera når det var noe med barna, det må være utrolig godt for dere nå. Uansett hva dere måtte velge, å få selv, eller ta fosterbarn, så vil det eller de barna få det utrolig godt.

Ønsker dere alle en riktig God Påske.

Kusine Emilie

16.04.2014 kl.19:28

Mange gode klemmer til dere❤️❤️❤️

Anette

16.04.2014 kl.23:35

Å få barn i voksen alder er en berikelse. Min mann er 48 og skal bli far for femte gang i sommer. Det ligger noe i det at man aldri angrer på de barna man får, men mange angrer på det de ikke fikk.

Når vi blir foreldre, enten det er første, tredje eller åttende gang, blir vi sårbare. Vi har så mye å miste, noe dere dessverre har fått oppleve nå. Marerittet over alle mareritt.. Men vi blir også rike! På kjærlighet, fellesskap, omsorg og uselviskhet. Den kjærligheten som skapte oss videreføres i våre barn, og den kjeden våre urforeldre startet fortsetter forhåpentligvis lenge etter at vi er borte. Den kraften som var Tiril Alette er der fortsatt, i dere og hennes søsken. Slik ser jeg det.

Yvonne

17.04.2014 kl.02:29

Dere er sterke. Samtidig så svake. Tiril bor i alle rom og deres hus. Alldig vil dette komme bort. Ta vare på de gode minnene... Tiril er savnet av klasse kamerater som hos dere.

Hanne

17.04.2014 kl.16:36

Hei..

Det å miste et barn må være noe av det mest triste vi kan oppleve som foreldre. Når jeg leser det du skriver får jeg helt frysninger, føler med dere, alt dere har gått igjennom. Barn er helt klart en berikelse men ikke alle får barn, ikke alle kan få. Jeg er en av de, ja det var en stor sorg men det varte ikke lenge. Jeg så etter alternativer og det finnes noen, fosterbarn, adoptere. Jeg fikk min eldste sønn når han var i overkant av 4 måneder, utrolig sterkt. Mors følelsen kom med det samme, det første møte var preget av latter og tårer. Han kom til oss som fosterbarn 4 måneder gammel men da han var 2 år fikk vi adoptere han.. Han er verdens herligste. Etter et drøyt år fikk vi igjen spørsmål om vi ville ta til oss en gutt til, selvsagt ville vi det. Han var 11 måneder når han flyttet til oss. Lykken var fulkommen. To fantastiske gutter, de er i dag 14 og 16 år. Yngstemann er fortsatt fosterbarn... Ønsker dere flere barn, se dere rundt. Det er mange mulgiheter og det er utrolig givende men det har jo også vært noen utfordringer.. Lykke til. Vi er mange som har tenkt masse på dere i forbindelse med Tirils bortgang, Ta vare på hverandre og fortsatt god påske..

Siri

17.04.2014 kl.23:14

🐣👼💙

Sarah Svanberg

07.05.2014 kl.08:01

💙💙

Skriv en ny kommentar

tristsomf

tristsomf

47, Nes i Akershus

Dette er en blogg om hvordan vi har det og mestrer sorgen etter Tiril Alette Huser Bølge

Kategorier

Arkiv

hits