Minneord - Tiril Alette Huser Bølge


 

"Tiril ble født den 11.september 2002.
Hun vokste opp med moren og faren sin, Ann Kristin og Thor Åge og lillebroren Anders.
Hun var en glad, snill, aktiv og sosial jente.

Tiril hadde mye omsorg i seg. Hun tok seg alltid av lillebroren sin og var glad i ham.
Storesøster beskyttet ham alltid. Aldri trengte han å ta skolebussen alene.

Like ved Tiril, Anders, Ann Kristin og Thor Åge lå gården til bestefar Ingar. Her var Tiril ofte og hadde det godt. Her overnattet hun hos bestemor og bestefar, og senere hos bestefar og reservebestemor Anita. Bestemoren til Tiril gikk bort og snart er det to som ligger sammen. Tiril var knyttet til stedet og til gården. Og så her var det hester og Tiril hjalp til med høytrykkspyler og hun malte. 

Tiril trivdes også godt hos farmor og hos farfar. Og hun var knyttet til søskenbarna sine, Emilie, Ronja, Karoline, Sander og Evelina. Sammen med Karoline ble det mange jenteovernattinger hos farmor. 

Med mor og far og Anders fikk Tiril gode ferier med mange gode opplevelser, både i Norge og i utlandet. Det var stort for Tiril å komme til Astrid Lindgrens verden og til Dyreparken. Hvert år var de på farmors hytte på Nordmøre. Tiril elsket å fiske og alle fire gikk på toppturer hvert år. De gikk fra varde til varde og skrev navnene sine i turbrev. 

På ferieturene sine møtte de og fikk de nye venner hvert år, men vennskapene ble ikke alltid over selv om ferien var slutt. To av guttene de møtte og ble venner med i Tyrkia for noen år tilbake, ønsket å besøke Tiril og Anders. De fikk flybilletter i bursdagsgave og de kom på besøk.

Tiril var en engel og hun er en engel. Som for tre år siden da de var på Kreta og underholdningskvelden ble avbrutt av en mor som fortvilet sto frem og fortalte at hun hadde mistet gutten sin. Da var det Tiril som føk avsted og ble borte. Men straks kom hun tilbake igjen med den savnede gutten. Kvikk og moden som hun var husket hun at hun hadde sett ham og hvor han var hen. 

Hest var den største interessen til Tiril. Allerede som 4 åring gikk hun på Knøttekurs på Hvam og hun begynte å ri. Hun ble en av stalljentene på Berg gård og senere på Solaas. Og hun var med på rideleirer der hun møtte Sara og fikk gode venner med de samme interessene som hun selv. 

Tiril elsket å lese. I fjor leste hun 74 bøker. Og de abonnerte på Aftenposten junior til henne. 

Både hun og Anders var tilknyttet Framtun og Auli skolekorps Her spilte Tiril klarinett i alle år.

Tiril var utrolig aktiv. Korpset, ridningen og arbeidet med hest tok veldig mange kvelder hver uke, men det var det hun trivdes med og hun klaget aldri. 

Tiril fikk lett venner. Hun hadde omsorg for alle rundt seg. Hun tok kontakt også med dem som ingen andre lekte med. Som en gutt i klassen hennes skriver "det var Tiril som lærte med ikke å være redd for jenter."  Tiril var en som tok vare på de andre. Tiril tilpasset seg de hun var sammen med, og ble en god og nær med de andre stalljentene, selv om de var eldre og gikk på ungdomsskolen. 

Hun og Sara skulle overnatte sammen den helgen. De hadde det godt sammen og gøy sammen helt til det siste. Det hadde de helt til det fatale skjedde. Og de merket ingenting og hadde det aldri noe vondt. 

Tiril var flink til å ta seg av andre mens hun levde, og det fikk hun også gjøre nå når hun døde. Tiril fikk lov til å vise andre omsorg selv etter sin død. Hun ga liv til andre barn som hadde det vanskelig ved at organene henne ble gitt videre til noen som trengte det."

 

2 kommentarer

Ellen S Grønlund

17.03.2014 kl.11:13

Viktig oga ta vare på de gode minnene man sitter igjen med <3

Inger-Lise Jørgensen

17.03.2014 kl.20:21

Ville bare sende dere mange gode klemmer <3 Jeg kommer alltid til å følge denne bloggen og tenke på dere hver dag.

Thea

17.03.2014 kl.21:57

Tenker på Tiril hver dag <3 Savner henne utrolig mye!

Skriv en ny kommentar

tristsomf

tristsomf

47, Nes i Akershus

Dette er en blogg om hvordan vi har det og mestrer sorgen etter Tiril Alette Huser Bølge

Kategorier

Arkiv

hits